Size bir telefon kadar yakınız
0850 303 74 74
Dil Seçin
en

Diş Dolgusu Nedir?

09.07.2019
3 görüntülenme
Diş Dolgusu Nedir?

Diş dolgusu tedavisiAğız sağlığını etkileyen diş rahatsızlıkları, yeme içme durumlarında sıkıntı yaşanmasına neden olmaktadır. Diş sağlığının yeniden kazandırılması için hekimler, çeşitli tedaviler uygulamaktadır.

Bunlar arasında çürük, kırık ve çatlak dişlerin kapatılması, estetik görselliğinin sağlanması için dolgu yöntemi sunulmaktadır. Diş yapısına göre uygulanan dolgular bütününe; diş dolgusu tedavisi denir.

Diş çürüğünün, dış kırığının ve diş çatlağının aralık kısmının temizlenip, maddenin içine estetik biçimde doldurulma işlemi olarak da tanımlanmaktadır. Tedavi işlemi ise kısa bir süreyi içermektedir. Diş tabakasının temizlenmesi ve dolgu malzemesinin seçimlerinin ardından işlem uygulanmaktadır.

Diş Dolgusu Tercih Nedenleri

Diş dolgusu nasıl yapılırDişin dış tabasında uygulanan bir yöntemdir. Dolgu tedavisi tercih nedenleri; estetik ve sağlıklı diş görünümünün kısa zamanda hastalara sunulmasıdır. Ayrıca uzun süreli olarak dişin kullanımını vaat ettiği içinde tercih edilmektedir.

Hekim hizmetleri ile diş tabakası ve yapısı öncelikle gözlemlenmektedir. Diş hekimi ile birlikte belirlenen dolgu malzemesi ilk etapta hazırlanıp, işlevi bozulan dişe uygulanır.

Hastanın diş dolgusu tedavisinden sonra birkaç gün sıcak, soğuk, katı gıdaların tüketimine dikkat etmesi gerekmektedir. Yapılan dolgunun dişe yerleşmesi ya da tutturulması ile hasta diş sağlığına kavuşturulur.

Diş Dolgusu Çeşitleri

Dolgu yöntemi hekimin ve hastaların sıklıkla tercih ettiği tedavi olmaktadır. Dolgunun ana malzemeleri ise çeşit olarak farklıdır. Diş hekimi hizmetlerinde yer alan dolgu çeşitleri; seramik, kompozit, porselen, altın, amalgam (gümüş) ve benzeri uygulamalara sahiptir.

Bu tedavilerin diş dolgu fiyatları oldukça değişmektedir. Dolgu tedavisi için diş doktoru uygun olması dolayısıyla genellikle kompozit uygulamayı yapmaktadır. Aynı zamanda hasta tercihleri yönünde sağlıklı ve estetik dolguları içeren diğer uygulamalar ile tedavi hizmeti sağlanmaktadır.

Dolguların uygulama çeşitlerinin her biri dayanıklı diş yapısıyla sunulmaktadır. Hastanın diş rahatsızlığı için uygulanan dolgu tedavileri, uzman hekimler tarafından yapılmaktadır.

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

diş dolgusu tedavisiDiş tedavileri içinde dolgu en kısa süreli uygulama hizmetlerinden biridir. Hem diş hekimi, hem de hasta için dolgunun uygulanma işlemi çürük, kırık ve çatlak rahatsızlıklarında farklı olmaktadır.

Ön ve arka dişlerin sinirlerinin temizlenmesi, dolgu yerinin tam olarak açılmasıyla tedavi başlamaktadır. Diş dolgusu nasıl yapılır? Sorusuna yönelik hekimin kullandığı tedavi yöntemine göre yapılan işlem değişmektedir. Dolgu türüne göre laboratuarda ve tıbbı malzemelerle hemen uygulanan işlemleri olmaktadır.

Çürük dişin zarar gören alanının temizlenmesi ve dolgu uygulaması 2 ya da 3 aşamada yapılıp, tamamlanmaktadır. Kontrol sonrasındaki tedavi gününde gıda tüketimi yapılmamakta ve dolgu işlemi uygulanmaktadır.

Diş dolgusu nasıl yapılır? Sorusuna cevap olarak çürüğün sinirlerinin temizlenmesi, kırığın törpülenmesi ve çatlağın dolgu işlemi için uygun hale getirilmesi ilk etaplarıdır. Karar verilen dolgunun uygulanması için hekimler en uygun tıbbı malzemelerle işlem sağlamaktadır.

Diş Dolgu Fiyatları

Dolgunun ana malzemesine göre tedavi fiyatı farklıdır. Sabit dolgular ve altın, gümüş dolgu tedavileri ile kompozit, porselen dolgular arasında yapısal farklılıklar olmasından dolayı fiyatları değişmektedir.

Hekimler tarafından hastalara sunulan diş dolgu fiyatları nitelikli malzemeleri doğrultusundadır.

Aynı zamanda tedavi süreci ile de bağlantılı olarak fiyatlar değerlendirilmektedir. Her hastanın sağlıklı diş yapısına sahip olması için hekimler, fiyat aralıklarını sunmaktadır.

Online Randevu
Doktorumuza Danış

Arama

Whatsapp Line

Randevu